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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  25/01/2016
Data da última atualização:  25/01/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NÄÄS, I. A.; MOLLO NETO, M.; CANUTO, S. A.; WAKER, R.; OLIVEIRA, D. R. M. S.; VENDRAMETTO, O.
Afiliação:  Unip; Unip; Unip; Unip; DEISE ROCHA MARTINS DOS SANTOS OLIVEIRA, CNPTIA; Unip.
Título:  Brazilian chicken meat production chain: a 10-year overview.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência Avícola, Campinas, v. 17, n. 1, p. 87-94, jan./mar. 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1516-635x170187-94
Idioma:  Inglês
Notas:  Brazilian Journal of Poultry Science.
Conteúdo:  Brazil is the world's largest broiler meat exporter. Health control, knowledge and technology, as well as the natural aspects of the country are pointed out as the keys for the success of that product in the market. Brazilian broiler production grew significantly in the last decade; it creates jobs and has a significant social role in Brazilian economy. This study aimed at evaluating the Brazilian broiler meat supply chain from 2000 to 2010 using the social network analysis (SNA). Data from governmental and private sources were organized and analyzed. The focus of this study was the broiler production supply chain segment involving the hatchery, the broiler farm, the feed mill, the processing plant, and the government. The inputs considered were one-day-old chicks, pullet, feedstuff, and the infrastructure; and the outputs were broiler meat and taxes paid. The software UCINET was applied for calculating the structural attributes and indicators of the network. Results showed a relatively disorganized network in 2000 with the strongest tie between the farmer and the processing plant. The structural organization of the network improved until 2010. The density of the ties in the broiler meat production network increased steadily from 2000 to 2010 within a vertical cohesive supply chain structure. The success of Brazilian broiler meat production is attributed to the abundance of land, fertile soil, favorable climate, and the effort and investments in research and development by i... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Broiler meat supply chain; Cadeia de produção do frango; Mercado de carne; Redes sociais; Social network analysis.
Thesagro:  Frango.
Thesaurus Nal:  Broiler chickens; Social networks.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137604/1/Brazilian-chicken-Naas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA18722 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, C. R. da S.; TEIXEIRA, S. M.; QUINTELA, E. D.; CRUZ, J. E. Adoção potencial do feijão transgênico na região de Cristalina-GO. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 57., 2019, Ilhéus. Agricultura, alimentação e desenvolvimento: anais eletrônicos. Ilhéus: SOBER, 2019.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.
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